15 kreatív karácsonyi lánykérés ötlet

posted in: esküvő, lánykérés | 0
Talán az Ünnepek szelleme miatt, talán a forralt bor okozta bizsergető meleg a hasadban… Akárhogy is van, megtaláltad a Nagy Ő-t, és úgy döntöttél, hogy felteszed neki a Kérdést.
Ha Karácsonykor szeretnél sort keríteni a lánykérésre, nem árt, ha ennek meg is adod a módját. Ez nem feltétlenül pénz kérdése, hanem inkább kreativitás.
Most adunk néhány ötletet azoknak, akik már elhatározták magukat, de még nem tudják, hogy mivel lehetne igazán különlegessé tenni az alkalmat. Az egyszerűbbtől az extravagánsig, íme, néhány tipp.

 

1. A karácsonyfadísz

Last minute lánykérési megoldás, ha a gyűrű kiválasztásával ment el inkább az idő. Szerezz be egy ajándékdoboz vagy karácsonyfadísz formájú gyűrűtartót, és mint egy dísz, tedd fel a fára. Vigyázz, ha a párod a felelős karácsonyfa-díszítő, akkor a ’dísz’ felrakásával várj az utolsó pillanatig, amíg még biztonságban, párod észrevétele nélkül tudod végrehajtani a műveletet.

2. Karácsonyfa díszítés

A karácsonyfa díszítése is lehet meghitt, különösen, ha kettesben csináljátok. Ez a lánykérési mód egy picivel megelőzi a Szent Estét, ami azoknak a pároknak ajánlott, akik nem az egész család előtt akarják ezt a jeles eseményt átélni (viszont később annál nagyobb meglepetést okozhat a családnak).

Kivitelezést több módon is meg lehet oldani. Az előző tipp szerint egy ajándékdoboz vagy karácsonyfadísz formájú dobozkát rejthetsz el a díszek között, amiket fel kell tenni a fára, és vársz, amíg a párod magától megtalálja (és remélhetőleg észre is veszi a turpisságot).

Ha ennél valamivel kreatívabban oldanád meg, akkor szükséged lesz néhány új karácsonyfadíszre. Ezt készítheted papírból is, vagy vásárolsz egyszerű gömbdíszeket, majd rájuk írod a feltenni kívánt kérdést (’Hozzám jössz?’, ’Hozzám jössz feleségül?’). Ezeket aztán felteszed a fára úgy, hogy egybefüggően olvasható legyen. Fontos, hogy ennél a megoldásnál lehet, hogy egyedül kell bevállalnod az egész fa díszítését, és csak a végén feltenni ezeket a gömböket.

3. Egy dobozban egy doboz, amiben egy doboz, amiben egy doboz…

Klasszikus, egy picit szivatós, de annál viccesebb lánykérési mód. A csomagolással is van egy kis meló, de mind a csomagolónak, mind a bontogatónak annál nagyobb öröme lesz a végén. A kivitelezés tehát: fogsz egy nagy dobozt, amibe belekerül egy kisebb, majd még egy kisebb, és ez addig megy, amíg a végén az apró gyűrűsdobozt meg nem találja a Nagy Ő.

4. Adventi kalendárium

Bár már december 7-e van, talán még nem késő valamilyen indokkal egy adventi kalendáriumot ajándékozni a szerelmednek. A legjobb, ha minél kreatívabban oldod meg a tasakok/dobozok tartalmát. Vigyázz, hogy ne csak csokit tegyél bele a gyűrű előtt, mert ha a kedvesed édesszájú, lehet, hogy idő előtt rátalál az ajándékra. Menj biztosra, és olyan csomagolást válassz, amit nem tud titokban sem kinyitni (azt hiszem magamból indulok ki… :D). Nem kell túlgondolni a díszítést, csak ügyelj arra, hogy a csomagok egyformák legyenek, és ne is lehessen kitapogatni a tartalmukat.

Példák a megtöltésre:

  • cukorka, apró csoki
  • mogyoró
  • kedves üzenetek/’szívesség kártyák’ (pl. lábmasszázs, mosogatás a Te köröd, stb.)
  • apróságok (pici karácsonyi szobrocskák, díszek).

Tipp: A gyűrűhöz tömd ki a zacskót vagy dobozt papírral vagy vattával, hogy ne lehessen kitapogatni vagy megrázogatni.

5. Kérj segítséget (a kutyától)

Amennyiben van otthon háziállat (leginkább a kutya alkalmas a művelet lebonyolítására), és esetleg fontos szerepet játszik az életetekben, akkor miért ne vonnád be őt is? A nyakörvére felszerelve, bebiztosítva, hogy tutira ne essen le, jöhet a nagy kérdés. Még jobb, ha elviseli a kutya, akár be is öltöztetheted rénszarvasnak vagy Mikulásnak. A mutatvány előtt azért próbáld el egyszer-kétszer, amikor nincs otthon a párod, hogy biztosan jól sikerüljön.

6. Az ajándék kesztyű

Ez a módszer sem igényel nagy előkészületeket, és többféle módon is kivitelezhető. Az egyik, ha karácsonyra ajándékként veszel párodnak egy kesztyűt, és beleteszed a megfelelő ujjrészbe a gyűrűt. Amikor megkapja, lehet, hogy meglepődik, mert talán többre számított, de aztán biztosan nagy meglepetés lesz, amikor felpróbálja.

Ha tudod, hogy biztosan nincs szüksége új kesztyűre, akkor esetleg a vacsora, vagy karácsony másnapján bedobhatod, hogy menjetek ki sétálni egy picit a szabadba. Ekkor már el kell rejtened a kesztyűben a gyűrűt, és gondoskodj róla, hogy fel is veszi azt a kedvesed.

7. Apróbb utaló ajándékok, majd végül A kérdés

Ha az a típusú ajándékozó vagy, aki amúgy is imádja elhalmozni kedvesét mindenféle ajándékkal, akkor ez Neked való! Költséghatékonyabb módszer, ha bevonod a családtagokat is, és közösen találjátok ki, hogy ki mit fog adni. A lényeg, hogy olyan ajándékokat adjatok a párodnak, amely valamilyen módon az esküvőhöz köthető, pl. harisnyakötő, esküvői magazin előfizetés, ‘MRs.’ feliratú bögre.

Tipp: a Skicc Esküvői Tervezőfüzet méltó kiegészítője lehet a lánykérésnek, hogy már szó szerint az első pillanattól kezdve használatba is tudjátok venni (vásárlás: www.hasznosbolt.hu/shop)

8. Írj újra egy jól ismert karácsonyi történetet

Ha van valamilyen kedvenc karácsonyi történeted, vagy esetleg a párodnak, amit időről-időre szerettek elolvasni Karácsony alkalmával, vagy csak szimplán reménytelenül romantikus vagy, akkor bátran ajánlom ezt a lánykérési módot. Nincs más teendőd, mint kiválasztani egy történetet (lehetőleg legyen benne romantikus szál, hogy a karaktereket úgy tudd magatokra formálni), és a legvégét úgy alakítani, hogy a kérdés egyértelműen fel legyen téve a szerelmednek. Az igazán kreatívak saját maguk is megírhatják a meséjüket, vagy ha kell egy kis segítség, akkor valamelyik klasszikus Disney mesét kicsit karácsonyibb hangulatúra kell alakítani.

9. Karácsonyfa vásárlás, picit másképp

Ehhez az akcióhoz muszáj lesz bevonnod külsős segítséget, leginkább azt a karácsonyfaárust, akitől amúgy is vennétek a fát (és lehetőleg ne egy mogorva eladóval szövetkezz). Ha van rá lehetőség, akkor egy nagyobb árusnál próbálkozz, ahol jó sok fa van, és válogatás közben vannak takarásban lévők is, egyrészt azért, mert nem feltétlenül a fél város előtt kell megtörténnie az alkalomnak, másrészt hogy ne lőjétek le a poént már az érkezés pillanatában.

A lényeg tehát, hogy egy kiválasztott fát díszíts fel ’Hozzám jössz XY?’ vagy ’Hozzám jössz feleségül XY?’ felirattal. Ezt lehet valamilyen szép színes papírlappal, esetleg fából készült dekorációból is, a lényeg, hogy ne sima fehér papírlapok legyenek, add meg a módját a részleteknek is. Mikor megérkeztek pároddal a helyszínre, bizonyosodj meg róla, hogy a terep elő van már készítve (akár valamilyen jelet megbeszélhetsz az eladóval). Ahogy minden normális ember, nyugodtan időzz egy picit a kínálatnál, nézd meg, hogy milyen fák vannak, mielőtt a takarásban lévő, feldíszített fához vezetnéd életed szerelmét. Majd amikor eljön az idő, akkor vezesd oda kedvesed és tedd fel a nagy kérdést. Biztosan lesz nagy meglepődés és öröm.

Tipp az időzítéshez: vagy nyitáskor vagy zárás előtt érdemes menni, hogy az eladó is biztosan készen álljon az előkészületekkel, és ne más vásárlók miatt csússzon porszem a gépezetbe.

10. Varázslatos karácsonyi fények

Ha Te is azok közé tartozol, aki szerint a kevesebb nem több, és imádsz barkácsolni vagy a ház körül tevékenykedni, akkor ezzel a módszerrel biztos a siker. Városban vagy lakótelepen lakók számára nem biztos, hogy könnyű helyszínt találni, ezért ez nem biztos, hogy nekik való, de kertes házban lakók, vagy vidéki lánykérőknek ideális megoldás.

A lényeg, hogy keress egy olyan helyszínt, amit rengeteg fényfüzérrel feldíszíthetsz és még jól is mutat. Ez lehet egy jól ismert közösségi tér a környéken, vagy a házból nem közvetlenül látható része a kertnek, a lényeg, hogy egy szuper romantikus fényáradatot kreálj. Akiknek nem kihívás ezt összerakni, azok akár fényfüzérből ki is írhatják a ’Hozzám jössz?’ feliratot, ami valljuk be nem egyszerű amúgy. Ha nem otthon csinálod meg, akkor ügyelj arra, hogy a fényfüzéreknek nehogy lába kéljen…

11. Lánykérés a Karácsonyi Vásár forgatagában

Ha a párod született exhibicionista, és nem illetődik meg nagyon, ha ráirányul minden figyelem, akkor ideális helyszín lehet a helyi Karácsonyi Vásár. Próbáld meg úgy alakítani a dolgokat, hogy ne a hering party közepén, féltérdelő pozícióban sodorjon el benneteket a tömeg, és lehetőleg ne legyen tele a kezetek mindenféle vásárolt holmikkal, forralt borral, stb. Még romantikusabb, ha van a közelben egy szép nagy feldíszített fa, ami biztosítja a meghitt helyszínt is. Ha nem bánod, hogy részt vesz egy-két közeli ismerős, esetleg beavathatod őket, hogy megfelelően legyen dokumentálva is a szép alkalom.

12. Romantikus korcsolyázás Karácsony másnapján

Valami azt súgja, hogy a párod sejti mire készülsz karácsonykor? Akkor lepd meg első körben azzal, hogy nem Szenteste kéred meg a kezét, hadd legyen tényleg meglepetés.

Ha mindemellett szerettek korizni is (vagy legalább egyikőtök megbízhatóan tud is), akkor érdemes emellett a lánykérés mellett döntened. Ma már Budapesten kívül is számos városban vannak koripályák, ahova el tudtok menni.

Hogyan csináld? Ha Te vagy az, aki jobban korizik, akkor talán egyszerűbb dolgod lesz, mert akkor csak el kell játszanod, hogy elestél, majd egy kis időzés után, ha odaért a párod is, fél térdre ereszkedhetsz, és jöhet a kérdés. Ha Te vagy a gyengébb láncszem a korcsolyázásban, akkor össze kell szedned magad, hogy ne ejtsd el a gyűrűt, vagy ne leplezd le magad (bár a csetlés-botlás autentikusabb lesz legalább).

Próbáljál úgy időzíteni, hogy ne feltétlenül a csúcsidőbe menjetek, mert az jelentősen ronthat az élményen.

13. Flashmob a Bazilikánál/ Városháztéren

Ez egy igazi extravagáns lánykérés lehet. DE! Előbb bizonyosodj meg arról, hogy a párod is annyira élvezné-e a rá irányuló figyelmet, mint Te. Ma már Facebookon, ha nem is annyira gyorsan, de viszonylag egyszerűen tudsz toborozni vállalkozó szellemű résztvevőket, akik szívesen segítenek megvalósítani a lánykérést, és csodálatos élményben részesíteni szerelmed. Ezzel garantáltan leveszed a lábáról.

Tipp: keresd fel a ’Flashmob Hungary’ facebook oldalát, mely több ezer taggal büszkélkedik, valamit biztosan ki tudtok közösen találni.

14. Karácsonyi képeslap fotózás közben

Ezt a lánykérést azért is ajánljuk, mert az eseményt profi fotóssal dokumentálni is tudjátok, illetve a helyszín így biztosan meseszép lesz (akár műtermi fotózás, akár a szabadban van). A fotóst azért mindenképpen avasd be, és egyezzetek meg valamilyen jelzésben, hogy ő is fel tudjon készülni a fontos képek elkészítésére.

 

15. A váratlan csomag

Itt egy picit csalóka a cím… nem is csomagról, hanem személyről van szó, aki nem más, mint Te magad! Ez a lánykérés akkor lehet működőképes, ha egyébként külön töltenétek az ünnepeket a családjaitokkal. Ebben az esetben, természetesen előre értesítve kedvesed családját is, a teendőd az, hogy ’váratlanul’ betoppanj Szentestén (vagy ha az sehogy sem megoldható, akkor Karácsony másnapján), és meglepd kedvesed saját magaddal és egy gyűrűvel.