Hogyan ne kapjon hőgutát a násznép? – Tippek forró nyári esküvőkre

posted in: esküvő, ötlet | 0
Bár az esküvői szezon kezd kitolódni kora tavasztól késő őszig, a legtöbb menyegzőt még mindig nyáron tartják a párok Magyarországon. Rengeteg előnye lehet egy nyári esküvőnek: a napos kék ég, vibráló színek, és hogy lehetőség van ilyenkor a szabadban is mulatozni. Van azonban egy kevésbé kellemes oldala is ennek: előfordul, hogy a hőmérséklet annyira felmegy, hogy az emberi tűrőképesség határait feszegeti már. Cikkünkben most adunk néhány tippet, amiből ha néhányat megfogadtok, a násznép biztosan hálás lesz.

Legyezők

Van, aki ötletesen a programot egy legyezővel vegyíti, ami nem csak hasznos, hogy ne mindenki céltalanul bóklásszon, mert nem tudja, hogy éppen mi következik, de még a melegben is van mivel legyezniük magukat. A környezetbarát esküvőkre is kiváló alternatívákat lehet választani az újrahasznosított papíron túl a fonott legyezőkig.

Forrás: pinkbook

FAGYI!!!

Mi lenne alkalmasabb a hőérzet csillapítására, mint egy finom fagyi? Manapság már több szolgáltató is van (például a Tündérgombóc Fagyi), akitől lehet bérelni fagyis kocsit, amihez általában a fagyi is jár. Ezek a kocsik nagyon dekoratívak is szoktak lenni, és kiváló alkalom lehet a bevetésük a ceremónia és a vacsora közötti fogadás alkalmával a pogácsa-pálinka kombó mellett a vendégek elfoglalására.

Frissítő italok

Ez önmagában még nem nagy meglepetés, hogy italokat szolgálnak fel egy esküvőn, arról viszont már hajlamos az ifjú pár megfeledkezni, hogy a Nagy Napnak több helyszíne is van (polgári, templomi ceremónia, fotózás, stb.), akkor a násznépet nem lehet folyadék nélkül hagyni órákon keresztül. Az olyan helyszíneken, ahol nem lehet egy pultot, vagy asztalt felállítani a frissítőknek, érdemes akár palackozott vizet bekészíteni (pl. ha béreltek buszt, egy hűtőládában lehűtve lehet tartani, és az A-ból B-be utazás alatt a vendégek tudnak inni). Ahol viszont van lehetőség bekészíteni italokat, ott pedig jó sok jéggel megpakolt kancsókat is kitehettek szörpökkel, teákkal, limonádéval.

Forrás: Wedding Chicks

Menő kiegészítők

Nem feltétlenül kell belefektetni sok pénzt, a családtól és ismerősöktől is összegyűjthettek egy rakás kalapot és esernyőt, ami megvédheti a vendégeket a naptól. Lehet, hogy alapból a vendégek nem választanának ilyen kiegészítőket, de a szükség nagyúr, és ha többen is felveszik, akkor máris nem érzi senki kirívónak magát bennük…

+ 1 tipp: Jelezzétek a vendégeknek időben, hogy az esküvő napjára nagy meleget jeleztek előre, így a maguk részéről is gondoskodjanak folyadékról, ha saját járművel érkeznek