Köszönőajándék az Apukáknak

posted in: Uncategorized | 0
A köszönőajándékra számos esetben kötelező elemként tekintenek a párok, és bár valóban, ilyenkor több fronton is rengeteg segítséget kapunk a szüleinktől, de az ezt szimbolizáló hálát nem biztos, hogy egy üveg még akár drágább bor, vagy egy szép nagy virágcsokor fejezi ki a legjobban. Véleményem szerint a legértékesebb köszönőajándék nem feltétlenül a legdrágább, hanem a legszemélyesebb lesz majd. Ebben a bejegyzésben néhány tippet adunk arra, hogy akár egyszerűbb tárgyakat is hogyan tudtok a legtalálóbb ajándékká varázsolni.

Az ajándékozásra rendszerint a szertartás után szokott sor kerülni, de ha belegondoltok, pont a meghittség az, ami ilyenkor elveszik, mert az egész násznép szeme előtt történik az esemény. A következő ajándékok közül valamennyit akár már az esküvő előtt, nyugodtabb és családiasabb légkörben is meg lehet oldani, hogy az esküvőre már ezekben virítva jelenjen meg az Örömapa.

I. Saját ’címeres’ mandzsettagombok

Elegánsabb apukáknak tuti telitalálat, ha a monogramjukkal (esetleg grafikussal/kalligrafikussal külön csináltatni is lehet) egy pár gravírozott mandzsettagombot ajándékoztok. Ez egy nagyon egyedi, és az alapanyagtól függően lehet drágább vagy pénztárcakímélő ötlet is. Ha szeretnétek az esküvő emlékét is megjeleníteni, akkor a gombok hátuljára a dátumot és esetleg a nevetek kezdőbetűit is rágravíroztathatjátok. Ha szeretnétek emelni a tétet, akkor egy nyakkendőcsipeszt is beszerezhettek a szetthez.

Tipp: ha az egyedi monogram elkészült, akkor azt később is fel tudjátok használni más ajándékoknál, pl. gravírozott bőr telefontok, flaska, stb.

II. Egyedi zoknik

Talán ’olcsó’ megoldásnak tűnhet, de egy meghitt szövegrészlettel már egyáltalán nem az, sőt, menő kiegészítője lehet az esküvői szettnek. A vicces zokniknak mostanában egyébként is nagy népszerűsége van, így könnyen lehet igazítani az esküvő színvilágához, vagy a násznagyok kiegészítőihez is a zoknik színét is akár.

„Apa, az összes sétánk közül ez lesz a kedvencem”

„Különleges zokni egy különleges sétára” „A menyasszony édesapja 2016.09.03.”

„A menyasszony édesapja 2017.07.14.” „Egy nagyon fontos sétához”

III. Gravírozott pohár, sörös korsó

Sok apuka szeret a lagzin a vendégekkel ismerkedni, és egy ilyen kellék méltó társuk lehet abban, hogy büszkén mutogathassák, hogy ők az ifjú pár valamelyikének az apjuk. Sörösöknek a korsó dukál, borosoknak az elegáns borospohár, de akár lehet whiskey-s és egyéb verzióban is, a lényeg, hogy jól láthatóan fel legyen tüntetve, hogy ő a büszke édesapa. Jó humorú apukáknak vicces szöveg is felkerülhet, mint a képen is látható „Túléltem a lányom esküvőjét!” felirat.

IV. Nyakkendő