lillaKarsay Lilla vagyok, a hasznosbolt.hu ügyvezető igazgatója. Bár nagyon hangzatos ez a megnevezés, de kezdő vállalkozóként hozzátehetném a cégnél betöltött szerepemhez a grafikus, webdizájner, marketinges és mindenes munkakört is.

Mivel szüleim is sikeres vállalkozók, ezért mindig is azt a szemléletet láttam, hogy vállalkozni bár nem mindig könnyű, de igenis jó. Így volt lehetőségem Édesanyámnak besegíteni a könyvelésbe, és így van szerencsém Édesapám babaúszás egyesületében oktatóként tevékenykedni.

A Skicc Tervezőfüzetek megálmodásához annak ellenére, hogy 25 éves vagyok, úgy érzem hosszú volt az út, sőt még most is sok van előttem.

Középiskola után Tajvanon kezdtem meg felsőfokú tanulmányaimat, majd egy év után a BGF Külker Karán tanultam. Mivel a Főiskolának volt Kína tanszéke, ahol a kínai nyelvtudásomat csiszolhattam, ezért a diploma megszerzése után egy évre Sanghajba kerültem a Kínai Népköztársaság nyelvi ösztöndíjprogramjával.

Friss diplomásként ugyanazokkal a félelmekkel küzdöttem, mint jó pár kortársam: ‘lesz-e munkám, ha hazajövök?’ ‘Milyen típusú munkát tudok egyáltalán találni?’ és a többi… Nem akartam megvárni, hogy a munkakeresés sokáig tartson, ezért még a Kínában való tartózkodásom alatt elkezdtem egy online webdizájner tanfolyamot, aminek része volt a Photoshop és más Adobe programok használata, illetve a honlap készítés is.

Miután hazajöttem, sikerült elhelyezkednem a kínai tudásom miatt egy külker cégnél, de úgy éreztem, hogy a vállalatnál a marketing területén nagyobb hasznomat vennék, illetve jobban kiteljesedhetem, ha hagyják, hogy önállóan végezzem a munkám. Hálás vagyok, amiért a főnökeim bíztak bennem, és teret adtak a munkámban való kibontakozásban.

Azóta megalapítottam a hasznosbolt.hu Kft.-t is. A kft. alapvető tevékenysége internetes kereskedelem, de beletartoznak a grafikai munkák és a webdizájn is. A termék forgalmazását illetően az irányvonalak folyamatosan változtak, míg jött az isteni sugallat tervezőfüzetek formájában… Ez természetesen nem egy új találmány, de a koncepciója Magyarországon most először valósult meg magyar nyelven.