Top 10 karácsonyi ajándék menyasszonyoknak

Nyáron sorra kérik meg barátnőink, rokonaink kezét, mely természetesen mindenkit nagy boldogsággal tölt el. Elkezdődik a tervezgetés a következő évre, esküvői kiállításokra jár a menyasszony, és szabadideje nagy részét a szervezéssel tölti. Mivel tudnánk közeli házasulandó hozzátartozóinknak vagy barátainknak még szebbé tenni a karácsonyát? Itt egy Top 10-es lista a legjobb karácsonyi, vagy bármilyen más alkalomra adható ajándéktippnek!
1.Esküvői tervezőfüzet

Lehet egy esküvő vidéken, külföldön, a tengerparton vagy a városban, kevés pénzből megvalósítható vagy éppen milliós költségvetésű, de egy biztos: megszervezni egyiket sem könnyű. Ez az ajándék egyszerre egyedi, hiszen a kitöltésével az ifjú pár életének egyik legszebb napjának emlékét őrzi, másrészt viszont praktikus is, hiszen minden benne van, ami egy esküvő megtervezéséhez szükséges, sok-sok időt megspórolva ezzel a fiataloknak. A Skicc Esküvői Tervezőfüzet már két fajta borítóval is megrendelhető, vidám rózsaszín virágosban, és romantikus Tiffany-kék színben csipkés mintával.

Skicc Tervezőfüzet karácsony

2. Feliratos bögre

A büszke menyasszonyok tökéletes ajándéka! Ha a te barátnőd/rokonod is büszkén viseli eljegyzési gyűrűjét, akkor ezt a bögrét akár saját kezűleg is elkészítheted a kifejezetten erre alkalmas porcelán festékkel vagy filctollal, vagy az interneten is találhatsz több stílusban. Az Etsy.com-on itt találsz ilyen bögrét.

bögre menyasszonynak

3. Visszaszámláló tábla az igazi esküvőmániásoknak

Ez az ajándék azoknak a feleség-jelölteknek kedvez leginkább, akiknek mindennapjuk a tervezés körül forog, és tűkön ülve várják a Nagy Nap érkezését. Ha elég kreatív vagy, barkácsboltban is beszerezheted az alkotóelemeket és még személyesebbé teheted ezt a táblát. Inspirációt az alábbi oldalon találhatsz hozzá.

Esküvő visszaszámláló tábla

4.Egyedi emlékkönyv

Ezt a kiegészítőt sajnos csak az esküvő napján tudja használni az ifjú pár, de ugyanakkora örömöt tudsz vele okozni karácsonykor is, mint az esküvő előtt pár héttel. Nagy előnye, hogy teljes mértékben személyre szabható a pár nevével, az esküvő témájához is könnyen igazítható, és az esküvő után is szívesen veszik elő egy kis nosztalgiázásra.

5.’Valami kék’ kiegészítő

A hagyománytisztelő menyasszonyok jolly joker ajándéka. Bár hazánkban talán annyira még nem annyira elterjedt a ’Valami régi, valami kék, valami kölcsön és valami új’ hagyománya, legfeljebb külön-külön véve, de ezzel az ajándékkal most letudhatod egybe az egészet. Ha a menyasszony ragaszkodik valamelyik eleméhez, akkor a ’valami kék’ ajándékra számtalan lehetőség van még: egy harisnyakötő, egy karkötő, egy diszkrét bross, vagy amit a fantáziánk megenged.

valami régi, valami új, valami kölcsön, valami kék

6.Esküvői magazin előfizetés

Ha nyáron vagy ősszel van az esküvő, akkor egy újság előfizetés nagyban segítheti a menyasszony tájékozódását az aktuális esküvői trendekről. Sok helyen lehet már negyed-, vagy féléves előfizetést is rendelni, így az ajándék nem egyszeri örömöt okoz, hanem legalább háromszorost. Lehet nyomtatott vagy digitális változatban is számtalan magazin közül választani, és utolsó pillanatban is beszerezhető az interneten keresztül.

7.Névre szóló ruhaakasztó

Azoknak találták ki ezt az ajándékot, akik szűkebb költségvetésből gazdálkodnak, vagy csak valami jelképes, de mégis személyes ajándékot szánnak a menyasszonynak. Nagyon kreatívak saját kezűleg is elkészíthetik, de ugyanúgy lehet a neten is rendelni pár ezer forintért névre szóló menyasszonyi ruhaakasztót.

Menyasszonyi ruhaakasztó

8.Gyűrűs tálka

Kísérőajándéknak, vagy apróságnak tökéletes, és méltó kiegészítője lehet az esküvőnek is. Számos helyen készítik el a pár monogramjával és az ára is baráti.

9.Hímzett zsebkendő

Elérzékenyülő arák kitűnő esküvői kiegészítője lehet egy szép zsebkendő, melyet még személyesebbé lehet tenni valamilyen hímzéssel. Magunk is hímezhetünk bele valamilyen vicces feliratot („Csak semmi sírás!” vagy „Mielőtt elkenődne a smink…”), de az interneten is rendelhetünk már belőle.

Menyasszonyi zsebkendő

10.Laposüveg nőknek

Ennek a ’kiegészítőnek’ lehet, hogy a lánybúcsún nagyobb hasznát veszi az ara, de végeredményben az is része az esküvőnek, és egy igazi csajos laposüveg valamilyen utalással az esküvőre még többet dobhat a készülődés izgalmain.